Kan je interieur wel wat opfrissing gebruiken, heb je een nog ongebruikte kamer over of ben je op zoek naar hypoallergene huisdieren? Plaats dan een aquarium met tropische vissen! Een aquarium is niet alleen een hele mooie aanvulling op je interieur, maar het werk ook nog eens erg rustgevend. Om je eigen onderwaterwereld te beginnen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en die leggen we hieronder uit.

Het aquarium kopen

Om vissen te kunnen houden heb je natuurlijk een aquarium nodig. Een aquarium is, vanzelfsprekend, een waterdichte glazen tank waar je vissen in leven. Ze zijn vaak rechthoekig van vorm en zijn los verkrijgbaar of als complete kast. Om het de vissen zo comfortabel mogelijk te maken voeg je een waterfilter, zuurstofplanten en verstopplekken toe. Er bestaan veel beeldjes van huisjes, koraal, rotsen of andere voorwerpen om het aquarium mee in te richten en de onderzeewereld mee tot leven te brengen.

Kies je vis

Wanneer het aquarium is geïnstalleerd kun je de vissen kopen. Laat je hierin professioneel inlichten, omdat niet alle vissoorten bij elkaar geplaatst kunnen worden. Je wilt natuurlijk niet dat de vissen elkaar gaan opeten. Er bestaan enorm veel verschillende tropische zeedieren die je in je aquarium kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een echte Nemo (clownvis), een krab of zelfs garnalen. Door de vaak heldere kleuren van tropische vissen wordt je aquarium een echt kunstwerk!

Ook schoonmaken hoort erbij

Eens in de zoveel tijd moet je het aquarium reinigen. Dat hoort er nou eenmaal bij. Zorg ervoor dat je een schepnetje en een tijdelijk onderkomen voor je vissen en waterdieren hebt, zodat je de tank kan schoonmaken. Gebruik voor het schoonmaken alleen speciale schoonmaakmiddelen voor aquariums. Een tip: plaats je aquarium op een gietvloer. Mocht je wat water knoeien tijdens het schoonmaken van je aquarium, dan weet je met een gietvloer zeker dat de vloer snel weer schoon is. 

Pin It on Pinterest