Heb je zin in een dagje uit op en rondom de Veluwe? Dan kun je naast dat je geniet van de mooie natuur ook de verschillende bekende en iets minder bekende musea bezoeken. Er zijn genoeg musea te vinden, dus je hoeft je niet te vervelen! 

Het Kröller-Müller Museum in het Nationale Hoge Park De Veluwe

In het Kröller-Müller museum ontdek je de mooiste schilderijen en werken van de moderne meesters, zoals Van Gogh, Claude Monet en Picasso. Daarnaast vind je in de beeldentuin nog meer prachtige kunst sculpturen van beeldende kunstenaars, zoals Jean Dubuffet.  

Oude Ambachten en speelgoed museum – Terschuur

Ga terug in de tijd met een bezoek aan het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur. Je vind hier allerlei handgemaakte spulletjes en speelgoed van vroeger. Je kijkt je ogen uit! 

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse – Epe

In Epe ontdek je hoe de burgers leefden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse is een prachtige boerenerf met een boerderij van meer dan 300 jaar uit. Het erf wordt voor vele verschillende exposities gebruikt. In 2021 is dit het leven van de burger rond de Tweede Wereldoorlog in Epe. 

Het Kijk en Luistermuseum – Bennekom

Hoe normaal het vandaag de dag is om je Spotify aan te zetten en genieten van de muziek via je draadloze headphone, was dit vroeger niet het geval. Vroeger genoten we op een andere manier van muziek. Hoe dat zonder elektriciteit ging ontdek je in het Kijk & Luistermuseum in Bennekom. 

Museum Het Pakhuis – Ermelo

Waar je in vele musea niets mag aanraken. Mag je in museum Het Pakhuis kijken met je handen. Je vindt hier verschillende archeologische vondsten. Zo leer je op een leuke manier meer over het verleden! 

Batavialand – Lelystad

Batavialand is ook een erg leuk museum. Het ligt dan weliswaar niet op de Veluwe, maar dat is geen reden om geen bezoekje te brengen aan dit museum. Bij Batavialand leer je op een speelse manier alles over de VOC en de handel via schepen. 

Pin It on Pinterest