De pandemie heeft de manier van leven over de hele wereld radicaal veranderd. Mensen worden gedwongen om thuis te blijven, waardoor zowel interpersoonlijke relaties als partnerrelaties ingrijpend zijn veranderd. Thuis werken, sociale afstand nemen, voortdurend de aanwezigheid van je kinderen thuis, angst voor het virus en het niet kunnen ontmoeten van anderen hebben de seksuele gewoonten van de meeste mensen veranderd.

Seksuele gezondheid

De pandemie zal seksueel gedrag negatief beïnvloeden vanwege de beperkingen. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat seksuele activiteit een positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van leven en de algehele lichamelijke gezondheid. Ook is al lange tijd bekend dat een slechte gezondheid seksualiteit kan beïnvloeden. Diabetes, chronische pijn, depressie, hartaandoeningen en kanker zijn allemaal voorbeelden van aandoeningen die de seksualiteit kunnen aantasten. In tijden van Corona hebben zaken als quarantaine, sociale afstand en opsluiting in huis allesomvattende effecten op het sociale en economische leven. Helaas wordt er weinig informatie en aandacht besteed aan het in stand houden van seksuele gezondheid, ondanks het krachtige effect daarvan op de algehele kwaliteit van leven op korte en lange termijn. Om dit te verhelpen zijn er een aantal oplossingen die je seksleven spannend kunnen houden, waaronder een sexdate in Arnhem

Andere gezondheidstips

Natuurlijk gaat je gezondheid verder dan alleen seks, dus hebben we ook andere tips voor je verzameld die je gedurende COVID-19 zullen helpen met zowel je mentale als fysieke gesteldheid. Zorg dat je voldoende frisse lucht binnenkrijgt op een dag. Helemaal nu velen te maken hebben met thuiswerken wordt een blokje om sterk aangeraden. Op je vrije dagen is het ook geen gek idee om de natuur op te zoeken! Sterker nog, bewezen is dat elke dag een half uurtje in de natuur een mens gelukkiger maakt. Dus trek je wandelschoenen aan en loop een rondje in het bos, op het strand of op de Veluwe.

Pin It on Pinterest