Noem een ​​Europese stad die leuker en diverser is dan onze hoofdstad. Moeilijk toch? Musea, clubs, buitenactiviteiten Amsterdam heeft het allemaal, er is geen betere plek. En zelfs als het steeds meer toegeeft aan het stijgende aantal toeristen, betekent het steeds veranderende landschap van Amsterdam ook dat inwoners altijd iets nieuws en spannends te ontdekken hebben. In deze blog lees je de leukste dingen die je in Amsterdam kunt doen.

A’dam toren

Deze toren aan de waterkant van het IJ heeft wel 22 verdiepingen. Vroeger was dit het hoofdkantoor van Shell, maar nu is het de thuisbasis van een scala aan muziek, evenementen en een handvol bars, restaurants en zelfs een hotel. Drink een cocktail in de Skybar of eet in een van de twee restaurants op de bovenste verdiepingen, waarvan er een draait. Als je echt moedig bent, kan je schommelen op het dek. Op Europa’s hoogste schommel geniet je van het uitzicht van Amsterdam.

Rondvaart

Een van de beste manieren om Amsterdam te verkennen, hoewel het cliché is, is een rondvaart door de grachten. Natuurlijk zijn de fietsen van Amsterdam iconisch, maar een rondvaart vereist geen fysieke inspanning. Je kunt dus tegelijk heerlijk ontspannen. Huur je boot met schipper bij borrelboot Amsterdam en geniet tijdens je rondvaart van een lekkere borrel. 

Artis

De dierentuin van Amsterdam is een van de oudste van Europa en maakt optimaal gebruik van de ligging aan de gracht in Amsterdam Oost. Naast het standaardaanbod van wilde dieren is er ook een indrukwekkend aquarium en planetarium te vinden: het enige microbenmuseum ter wereld. In de zomer is de dierentuin op zaterdag tot laat geopend voor muziek, speciale rondleidingen en optredens. Je kunt zelf van tevoren een picknick of barbecue bestellen. Een perfect uitje voor het gezin of met je date.

Pin It on Pinterest