Misschien ben je net op vakantie geweest naar de Veluwe en uitgerust thuisgekomen. Nu is het tijd voor het volgende project: een renovatie van het huis. Kan jouw badkamer wel een opknapbeurt gebruiken? Dan zou je wellicht een PVC vloer kunnen plaatsen. Waarom is dat wel/geen goed idee?

Welke vloer is geschikt voor de badkamer?
Misschien sta je momenteel voor deze belangrijke vraag: ‘Wat is de beste vloer voor een badkamer’? Wanneer men nadenkt over een vloer voor een badkamer, is dit type vloer de eerste keuze. Dit komt omdat er grote stapels vuile handdoeken en andere items zijn die een badkamervloer kunnen verstoppen. Dat, plus het feit dat er vaak stapels zeep, bleekmiddel en andere vloeibare producten liggen, betekent dat er zich meer bacteriën op het oppervlak van de vloer zullen bevinden. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot ziekteverspreiding via de lucht in de badkamer.

Schimmels en bacteriën

Omdat sommige type vloeren poreus zijn, kunnen er schimmels of bacteriën in terechtkomen. Deze zijn moeilijk weg te krijgen en moeilijk te verhelpen als ze in de vloer zitten. Dit is helaas ook een nadeel van PVC. Omdat PVC gemakkelijk te bekrassen is, kan het ook gemakkelijk breken, waardoor er gaten in de vloer kunnen ontstaan. De afwerking kan er dan voor zorgen dat water in de vloer sijpelt en vlekken en schimmels veroorzaakt.

Tip: bescherm het oppervlakte met vinyl

Wanneer je een PVC vloer voor de badkamer overweegt, moet het oppervlak worden beschermd met vinyl. Het vinyl kan 10 keer langer meegaan dan de PVC vloerbedekking, maar er kunnen meer oneffenheden in het oppervlak zitten, vooral op de hoeken. Er kunnen ook meer openingen en oneffenheden op de vinyl vloeren. PVC vloeren krassen ook gemakkelijk, dus dit type vloer heeft wel meer kans op krassen of andere beschadigingen.

Waarom toch een PVC vloer?

Een belangrijke reden om te kiezen voor een PVC vloer is dat het betere kwaliteit heeft dan andere vloeren. PVC is duurzamer en weerbestendiger dan veel andere soorten vloeren, waardoor het langer meegaat. Het hoeft ook niet te worden geverfd, wat de schoonmaak- en onderhoudskosten sterk verlaagt.

Pin It on Pinterest